Referenser och regelverk
Innehållet är grundat på beprövad erfarenhet, lagar, regelverk, nationella riktlinjer och med stöd från relevanta vetenskapliga studier.
Referenser
- Europaparlamentets och rådets förordning (EG) nr 178/2002: om allmänna principer och krav för livsmedelslagstiftning, om inrättande av Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet och om förfaranden i frågor som gäller livsmedelssäkerhet. Europaparlamentet och rådet; 2002. Artikel 14;
- Livsmedelsverket Kontrollwiki. Uppsala: Livsmedelsverket;
- Europaparlamentets och rådets förordning (EG) nr 178/2002: om allmänna principer och krav för livsmedelslagstiftning, om inrättande av Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet och om förfaranden i frågor som gäller livsmedelssäkerhet. Europaparlamentet och rådet; 2002. Artikel 3.3;
- SFS 2006:804. Livsmedelslag. Stockholm: Näringsdepartementet
- Europaparlamentets och rådets förordning (EG) nr 852/2004: om Livsmedelshygien. Europaparlamentet och rådet; 2004. Artikel 6.2;
- Europaparlamentets och rådets förordning (EU) nr 625/2017: om offentlig kontroll och annan offentlig verksamhet för att säkerställa tillämpningen av livsmedels- och foderlagstiftningen och av bestämmelser om djurs hälsa och djurskydd, växtskydd och växtskyddsmedel samt om ändring av Europaparlamentets och rådets förordningar. Europaparlamentet och rådet; 2017. Artikel 9;
- Branschriktlinjer för offentlig säker mat. Stockholm: Sveriges kommuner och regioner, SKR; 2020.
- Europaparlamentets och rådets förordning (EG) nr 852/2004: om livsmedelshygien. Europaparlamentet och rådet; 2004. Bilaga II, kapitel XII;
Nedanstående referenser gäller generellt för texterna i ämnet
- Europaparlamentets och rådets förordning (EG) nr 852/2004 om livsmedelshygien. Europaparlamentet och rådet; 2004. Artikel 4;
- Europaparlamentets och rådets förordning (EG) nr 852/2004 om livsmedelshygien. Europaparlamentet och rådet; 2004. Artikel 5;
- Europaparlamentets och rådets förordning (EG) nr 852/2004 om livsmedelshygien. Europaparlamentet och rådet; 2004. Bilaga II (Allmänna hygienregler för alla livsmedelsföretagare);
- Livsmedelsverket. Uppsala: